ΕΑΠ- Κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων των υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025

27/09/2024

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη στην έδρα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα δημόσια κλήρωση 20 υποτροφιών σε υποψήφιους φοιτητές από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Ρομά, άστεγοι, φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας)  για το ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025. Η κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων των υποτροφιών για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών εντάσσεται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και Γ.Γ. Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε αναφορά στα μετρήσιμα αποτελέσματα της συνεργασίας, καθώς υπάρχουν ήδη οι πρώτοι απόφοιτοι ενώ καταγράφηκε και η πρόθεση ανανέωσης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας από τις δύο πλευρές.

 

Η κλήρωση έγινε παρουσία του κ. Προδρόμου Πύρρου, Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του κ. Κωνσταντίνου Γλούμη-Ατσαλάκη, Γενικού Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, του Πρύτανη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κ. Εμμανουήλ Κουτούζη και του Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Βασίλειου Βερύκιου. Το Συμβούλιο Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου εκπροσωπήθηκε από τον ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών,  κ. Ιωσήφ Μπουζάκη, ενώ την Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών & Συνεργατών, εκπροσώπησε ο κ. Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος. Τέλος, η κ. Φαίη Καρποδίνη, Υποδιοικήτρια του ΟΠΕΚΑ και ο κ. Ιωάννης Ζαχαρής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εκπροσώπησαν τον  Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

< Πίσω στα Νέα και Ανακοινώσεις