Εμβολιασμός παιδιών Ρομά

02/12/2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από 27 έως 30 Νοεμβρίου 2021, ο εμβολιασμός παιδιών Ρομά στους Δήμους Πατρέων, Πηνειού, Πύργου και Ήλιδας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος  “Υγεία για όλους”  υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πραγματοποιήθηκαν επίσης, έλεγχοι ταχείας αντίδρασης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τα κατά τόπους Κέντρα κοινότητας και Παραρτήματα Ρομά, ενώ συνέβαλε η Τοπική αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας και τα Γενικά νοσοκομεία.

Το πρόγραμμα “Υγεία για Όλους”, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεις, για την προάσπιση της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων οι οποίες αντιμετωπίζουν σωρευτικά προβλήματα ένταξης και πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενων με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμών.

Άλλες ενδεικτικές δράσεις του είναι:

– Παιδιατρικοί έλεγχοι – εμβολιασμοί

– Οδοντιατρικός έλεγχος

– Γυναικολογική εξέταση: Μαστογραφία, Test pap

– Κλινική εξέταση ενηλίκων (παθολογικός – καρδιολογικός έλεγχος) κ.α.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιος Σταμάτης δήλωσε:  «Αποτελεί βασική προτεραιότητά μας η προστασία του δικαιώματος των παιδιών στην υγεία. Παράλληλα, συνεχίζεται η ενημέρωση και οι εμβολιασμοί κατά της Covid -19 των ενηλίκων Ρομά».

< Πίσω στα Νέα και Ανακοινώσεις