Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για 35 Υποτροφίες του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου 2024-2025

19/07/2024

Στο πλαίσιο πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), προκηρύσσεται η χορήγηση τριάντα πέντε (35) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025 για την παρακολούθηση Θεματικών Ενοτήτων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π..  Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, προσφέρει 9 Προπτυχιακά, 1 Ειδικό Πρόγραμμα και 63 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Δικαιούχοι των ανωτέρω υποτροφιών, είναι (α) άτομα που ανήκουν στην κοινωνική ομάδα Ρομά, καθώς και Διαμεσολαβητές Ρομά, (β) ωφελούμενοι λόγω αστεγίας και (γ) πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας οι οποίοι θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Ειδικότερα, oι Ρομά θα υποβάλλουν την αίτηση μέσω Παραρτήματος Ρομά ή Κέντρου Κοινότητας.

Στη συνέχεια, το Παράρτημα Ρομά/ Κέντρο Κοινότητας προωθεί έγγραφο προς τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και  Καταπολέμησης της Φτώχειας, που βεβαιώνει την υποβληθείσα αίτηση από τον δυνάμει ωφελούμενο.

Η αίτηση για τους Ρομά θα πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο και για τους Ρομά διαμεσολαβητές, από βεβαίωση της ιδιότητάς τους από τον αρμόδιο Φορέα στον οποίο παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.eap.gr/2024/07/10/prosfora-35-thesewn-ypotrofia/

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://dev.eap.gr/student-candidate/public#/

 

Η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης έχει ήδη ανοίξει και θα κλείσει την Παρασκευή 23η Αυγούστου 2024  και ώρα 11:59 πμ (πρωινή).

Η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων (23η Αυγούστου 2024), μέσω δημόσιας κλήρωσης, η ημερομηνία διεξαγωγής της οποίας θα σας γνωστοποιηθεί μόλις οριστεί.

 

< Πίσω στα Νέα και Ανακοινώσεις