Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον καταυλισμό Μαύρικα

24/10/2020

Επίσκεψη στο Δήμο Καρδίτσας και  αυτοψία στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Μαύρικα  η οποία επλήγει από τον κυκλώνα Ιανό και τις επακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου  2020 πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεώργιος Σταμάτης το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.

Αρχικά,  ο Γενικός Γραμματέας  πραγματοποίησε  συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Καρδίτσας, στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας και εκπροσώπους του καταυλισμού Μαύρικα στο Δημαρχείο της πόλης. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως συνέπεια του κυκλώνα Ιανού καθώς και τις ενέργειες του Δήμου για την επίλυση τους.

Κατόπιν, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε τον καταυλισμό Μαύρικα καθώς και την περιοχή Λαζοπάζαρο, όπου μένουν προσωρινά ορισμένες οικογένειες Ρομά των οποίων οι κατοικίες καταστράφηκαν, και συνομίλησε με την πλειονότητα των κατοίκων.  Η επέλαση του κυκλώνα Ιανού και οι επακόλουθες πλημμύρες έχουν επιφέρει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα παραπήγματα  και τις κατοικίες στον καταυλισμό Μαύρικα με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι του καταυλισμού να ζουν κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Ο Γενικός Γραμματέας  επισήμανε την αναγκαιότητα για την λήψη υποστηρικτικών μέτρων και επιβεβαίωσε τους κατοίκους Ρομά ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες βάσει των αρμοδιοτήτων του προς την κατεύθυνση αυτή.

< Πίσω στα Νέα και Ανακοινώσεις