Δήμος Καλαμάτας: Ξεκίνησε η καταγραφή των Ρομά Αγίας Τριάδας

10/11/2022

Μέχρι 16 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το Τοπικό Σχέδιο Δράσης-Μετά από δεκαετίες γίνονται βήματα να λυθεί το πρόβλημα. Σε πολύ καλό κλίμα ξεκίνησε από χθες, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, η καταγραφή των Ρομά της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας με στόχο τη δημιουργία του προφίλ των οικογενειών που διαμένουν στον καταυλισμό, σε συνεργασία του Δήμου και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης των Ρομά Αγίας Τριάδας γίνεται από 5μελή κλιμάκια που συγκροτούν στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και της Γενικής Γραμματείας, παρουσία και της εθελόντριας Γεωργίας Φάσσου η οποία ασχολείται με τον καταυλισμό και τους κατοίκους του.

Σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας με συμμετοχή όλων των καταγραφέων, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα και του επικεφαλής του κλιμακίου της Γ.Γ. Μάνου Ράντη, με στόχο τον συντονισμό της προσπάθειας.

Όπως διαπίστωσε στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και συμφώνησε απόλυτα μαζί του ο κ. Ράντης, τα θέματα που πρέπει να προωθηθούν είναι δύο: α) Το τοπικό Σχέδιο Δράσης, που αφορά το σύνολο των Ρομά που διαμένουν στην περιοχή, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2022 και β) Το Επιχειρησιακό Σχέδιο που εξαρτάται από την Γ.Γ. και περιλαμβάνει την αδειοδότηση της Μπιρμπίτας, τις χρηματοδοτήσεις και την μετεγκατάσταση των Ρομά.

Όπως επισημάνθηκε, μετά από πολλές δεκαετίες, με ενέργειες και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και την μέχρι σήμερα αρωγή της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, γίνονται ουσιαστικά βήματα με στόχο την επίλυση του προβλήματος της Αγίας Τριάδας, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

< Πίσω στα Νέα και Ανακοινώσεις