Παρουσίαση του Προγράμματος επιχορήγησης 101 νέων ελεύθερων επαγγελματιών Ρομά στην Αττική

10/01/2023

Μια εμβληματική δράση που εντάσσεται στη νέα Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά (ΕΣΚΕ) 2021-2030 είναι το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 20 έως 44 ετών, που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά». Η δράση υλοποιείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και αποσκοπεί να υποστηρίξει 101 άνεργους Ρομά 20 έως 44 ετών στην Περιφέρεια Αττικής με επιχορήγηση 14.800 € για 12 μήνες ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 €, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014-2020».

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 10/1/2023 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Γεώργιου Σταμάτη, της Υποδιοικήτριας της ΔΥΠΑ κ. Γιάννας Χορμόβα και της Προϊσταμένης Ειδικών και Κοινωνικών Ομάδων και Ισότητας της ΔΥΠΑ κ. Δώρας Μακρή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους, του Σωματείου Φιλικής Εταιρείας Ελλήνων Τσιγγάνων Ζεφυρίου, της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά (ΠΟΣΕΜ), του Συλλόγου “Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρίμα”, καθώς και στελέχη από φορείς της κοινωνίας των πολιτών, ΜΚΟ και Παραρτήματα Ρομά Δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκε η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος. Στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθούν ενέργειες για την μεγιστοποίηση της ενημέρωσης και προσέλκυσης των ωφελούμενων Ρομά στις τοπικές κοινότητες της Περιφέρειας Αττικής, με τη συνδρομή των εκπροσώπων των Ρομά, των Διαμεσολαβητών Ρομά και των στελεχών των Παραρτημάτων Ρομά.

Οι αιτήσεις υποβολής στο πρόγραμμα για ενδιαφερόμενους Ρομά στην Περιφέρεια Αττικής διαρκεί από τις 09/01/2023 και ώρα 13:00 και ως τις 20/2/2023 και ώρα 15:00. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι Ρομά μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση:https://www.dypa.gov.gr/proghramma-epikhorighisis-epikheirimatikwn-protovoyliwn-apaskholisis-neon-eleutheron-epaghghelmatiwn-ilikias-20-eos-44-etwn1

< Πίσω στα Νέα και Ανακοινώσεις