Σεμινάριο για συμμετοχή και ενδυνάμωση των νέων Ρομά Roma Youth Together 2022

09/03/2022

Το σεμινάριο Roma Youth Together 2022 πρόκειται να συγκεντρώσει 30 νέους που αποτελούν πρότυπα για νέους ή είναι εργαζόμενοι σε κοινότητες για νέους Ρομά.

Διοργανώνεται από το Τμήμα Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνεργασία με το Phiren Amenca International, το ERGO Network και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τεχνών και Πολιτισμού των Ρομά.

Το σεμινάριο στοχεύει να επανασυνδέσει τους αρχηγούς νέων Ρομά με τις ευρωπαϊκές διαδικασίες πολιτικής για τη νεολαία και την ανταλλαγή ιδεών όσον αφορά στις στρατηγικές και τις προτεραιότητες που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και τη συμμετοχή των νέων.

Ειδικότερα, οι στόχοι του είναι:

  • να επανασυνδεθούν και να μοιραστούν πρόσφατες εμπειρίες και προκλήσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και τον αντίκτυπό τους στη νεολαία Ρομά.
  • να συλλέξει τη συμβολή και την ανατροφοδότηση σχετικά με το σχέδιο της σύστασης για τη συμμετοχή των νέων Ρομά, συμπεριλαμβανομένων των θεματικών προτεραιοτήτων σε αυτόν τον τομέα.
  • να εντοπίσει στρατηγικές για την ενδυνάμωση των νέων Ρομά και των κοινοτήτων Ρομά πέρα ​​από τις ήδη υπάρχουσες για τη συμμετοχή των νέων Ρομά.
  • να συνδέσει τους νέους για να σχεδιάσουν μια κοινή δράση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ρομά.
  • να εμπλακούν οι συμμετέχοντες στην προετοιμασία της εκστρατείας για τη νεολαία για την αναβίωση της δημοκρατίας, ιδίως στο θέμα της ουσιαστικής συμμετοχής των νέων.
  • να επανασυνδέσει και να ενισχύσει τις συνεργασίες με ευρωπαϊκές οργανώσεις και δίκτυα νεολαίας που εργάζονται στον τομέα της ενδυνάμωσης των Ρομά.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

https://www.coe.int/en/web/youth/-/call-for-participants-seminar-on-roma-youth-participation-and-empowerment-roma-youth-together-2022

< Πίσω στα Νέα και Ανακοινώσεις